Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Példa, képek

Balogh Zoltán
|
ifj. Nagy György
|
2020.08.29.
|
„Persze, hogy tudtam, csak nem sejtettem!” – jut eszembe a Sylvester Stallone által alakított Angelo „Franco” Provolone zseniális mondata az Oscar című filmből, amikor az Exatlon népszerűségén morfondírozom.

Bevallom, álmomban sem gondoltam volna, hogy ekkora nézettséget hoz a műsor. „Sor-, váltóversenyeket” gyerekkoromban néztem utoljára, amikor vasárnap délelőttönként Rózsa György óriási átéléssel közvetítette – felvételről – a lipcsei 3-as számú iskola és a Karl-Marx-Stadt-i központi iskola nebulóinak sportvetélkedését. Én akkor egy életre kipipáltam a műfajt. Aztán jött a sport-reality, részemről meg a kíváncsiság: mit hoznak ki ebből, vajon mire mennek az (egykori) élsportolók a kihívóikkal? Volt egy-két csúnya bukta klasszisaink részéről, ám ez csak felpörgette a show iránti érdeklődést, bajnokaink Dominikai Köztársaságban töltött napjait kis túlzással nagyobb médiaérdeklődés kísérte, mintha az ötkarikás játékokon szerepeltek volna. Az olyan kevésbé ismert, nem olimpiai sportágak, mint a kick-box klasszisai, Rákóczi Renáta, Mórádi Zsolt és Busa Gabriella országos ismertségre, népszerűségre tettek szert, utóbbi ráadásul megnyerte a női kategória 2020-as küzdelmeit, s a vele járó 15 millió forintos fődíjat.

 

Legnagyobb örömömre – teszem hozzá –, mert így nem kellett magyaráznom kollégáimnak, miért őt ajánlom az augusztusi címlapra. Persze, kicsit szomorú is vagyok, hogy egyik kedvenc (küzdő)sportágam jeles képviselőjének három vb-cím, két diploma is kevés volt a műsor előtt az ismertséghez…

 

Azzal meg sem próbálkoztunk, hogy kimozdítjuk Gabit a komfortzónájából, arra már számtalan példát láthattunk a sport-realityben, a fotózás során a civil és (sport)szakmai oldalára koncentráltunk. A csinos, mosolygós rendőrnő egy perc alatt levette a stábot a lábáról, s ebben nem kis szerepet játszott az őt elkísérő francia buldog, Masni. Mi meg törhettük a fejünket, hogy a remek képek közül melyik kerüljön címlapra. A vélemények ütköztetése után – egy sportmagazinhoz képest – rendhagyó módon a bajnoknő és Masni közös képét hirdettük ki győztesnek, reméljük, az önök tetszését is elnyeri, akárcsak ifj. Nagy György fotósorozatának többi darabja.

 

Gabi profizmusára jellemző, hogy a fotózásra csapata, a csepeli Halker Team Kick-box Akadémia csongrádi edzőtáborából utazott Budapestre, aztán vissza, hogy újra beleálljon a felkészülésbe. Mert három amatőr világbajnoki cím ide, tavalyi őszi visszavonulás oda, nem tett le arról, hogy profi vb-címmeccsen lépjen szorítóba. Információink szerint erre a novemberre tervezett, de a járványveszély miatt későbbi időpontban megrendezésre kerülő TEK-gálán lesz lehetősége. Hiszem, hogy a rendre telt házas rendezvényre sokan Busa Gabi miatt látogatnak majd ki. Mert ha az kell a sportág népszerűsítéséhez, hogy egy sport-realityből tudja meg ország-világ, milyen példaként állítható klasszisok osztják a pofont a tatamin, a ringben, ám legyen!

Persze, tudtam én ezt, csak nem sejtettem! :-)

 

A cikk a Presztízs Sport magazin augusztusi számának szerkesztői előszavaként jelent meg.

Még nincs értékelve
Archívum