Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Életigenlés receptre

Csisztu Zsuzsa
|
Pálfi Balázs
|
2015.11.18.
|
Úgy hiányzott az életéből, mint levesből a só. Csak nem tudott róla. Orendi Mihálynak mindenre volt ideje, csak éppen új tanítványokra nem. Miért is ambicionálta volna, hogy egy új versenyzővel új célokat tűzzön maga elé, amikor atlétái már addig is hetvenhat magyar bajnoki címet szereztek közép- és hosszútávfutásban? Továbbá nyakig volt hazánk legnagyobb szabású és legintenzívebb sportszervezési projektjeiben, hiszen amit Debrecenben a sportiskola igazgatójaként és az egész debreceni egyetemes sportélet újraszervezőjeként alkotott, valószínűleg új Guinness-rekord-kategória. Napra pontosan tizenöt év alatt huszonkét világversenyt szervezett tizenöt sportágban. Na, lehet utána csinálni, de nem fog menni! És akkor jött ez a fiú!

 

Senki nem hívta, csak jött, mert tovább akart lépni. Szerette volna, hogyha átlagos vágyaitól elrugaszkodva kicsit merészebbeket is álmodhatott volna. Mezei Gergő egy nyolcvan kiló körüli kövérkés gyerekből egy, a többiekkel játszani képes, a túlsúlyától és az elégtelenül működő veséje miatti ízületi fájdalmaitól megszabaduló átlagos fiatal gyerek akart lenni. A veleszületett vesebetegségből csak a transzplantáció jelentette az egyetlen igazi kiutat, és amikor több mint tíz éve ez bekövetkezett, lassan, fokozatosan elindult valami, és nekiiramodott valaki. Ő maga, aki előbb kocogni, majd futni, ezt követően atletizálni kezdett, amikor is eljött a pillanat, hogy edzőt keressen magának. Ezen a ponton ért össze a két férfi élete.
 
„Amikor megismertem Gergőt, még nem futott, csak szaladt. Sőt olykor kacsázott vagy – rosszabb napjain – trappolt. Igen nagy vállalásnak tűnt, hogy ebből kihozzunk valamit, de amikor ez a fiatalember elkezdett beszélni a vágyairól, az a pár személyes gondolat és a szemkontaktus nekem elég volt – mereng el Misi bácsi, ahogy sportszakmai körökben mindannyian szólítjuk őt (bevallom, én is), hiszen sportszervezői feladatainak elejéről, a második világversenyéről, a 2002-es debreceni tornász-világbajnokságról ismerjük még egymást. – Azonnal megfogott, ahogy figyelni tudott az ember szavára. Ő nem érte be igenekkel vagy nemekkel, pláne nem csakokkal, neki kimerítő, részletes, a kérdéseire adott adekvát válaszok kellettek” – indokol tovább, amikor arról faggatom, hogy mi repítette ezt a srácot az ismeretlenségből a hasonló sorsú versenyzők közül a csúcsig. Ugyanis Mezei Gergő mára tízszeres Világ- és tízszeres Európa Játékok-győztes atléta a szervátültetett emberek két-két évente megrendezett multisporteseményeinek egyik legsikeresebb magyarjaként. Az ötven tehetséges magyar fiatal közé beválasztott Gergő – talán esetében fura ilyet mondania egy kívülállónak, de – nagyon szerencsés ember. Ezt vallja ő is magáról, hiszen képes meglátni minden helyzetben a személyes épülésére szolgáló jót vagy legalábbis hasznosat. 
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 3/11-es számában olvasható.
 
Még nincs értékelve
Archívum